[:ru]

По мнению историков, китайцы использовали палочки 4-5 тысяч лет назад. В то время палочки использовались только во время приготовления. Палочки использовались с 400-500 до н.э. Это, вероятно, было связано c быстрым ростoм населения. Пищa былa недостаточно для всех, и люди резали ее на мелкие кусочки, чтобы она быстро кипела и могла бы достаться большому количеству людей. Эти маленькие кусочки были легко поймать палками, подготовка которых была легкой и не дорогостоящей. Вот почему инновации распространились по всей стране.

[vc_single_image image=”4200″ img_size=”full” alignment=”center”]

На протяжении нескольких веков палки распространялись в соседних странах – Японии, Корее и Вьетнаме. В королевстве китайских династий аристократические семьи питались серебряными палочками, надеясь избежать отравления. Они думали, что во время контакта с токсичными веществами серебро почернеетю

[vc_single_image image=”4201″ img_size=”full” alignment=”center”]
[:hy]

Պատմաբանների կարծիքով՝ չինացիները փայտիկներ սկսել են օգտագործել 4-5 հազար տարի առաջ: Այդ ժամանակ փայտիկներն օգտագործվում էին միայն մթերքի պատրաստման ընթացքում: Փայտիկներն ուտելու համար սկսել են օգտագործվել մեր թվարկության 400-500 թվականներից սկսած: Դա, ամենայն հավանականությամբ, կապված էր բնակչության թվի արագ աճի հետ. մթերքը բոլորի համար չէր հերիքում, և բնակիչներն այն կտրտելով բաժանում էին փոքր մասերի, որպեսզի այն արագ եփվեր և հնարավոր լիներ բաժանել մեծ թվով մարդկանց: Այդ մանր կտորները հեշտ էր բռնել փայտիկներով, որոնց պատրաստումը շատ հեշտ էր և ոչ ծախսատար: Այդ է պատճառը, որ նորամուծությունն արագորեն տարածվեց ողջ երկրում:

[vc_single_image image=”4200″ img_size=”full” alignment=”center”]

Մի քանի հարյուրամյակների ընթացքում փայտիկները տարածում գտան հարևան երկրներում՝ Ճապոնիայում, Կորեայում, Վիետնամում: Չինական դինաստիաների թագավորության ընթացքում արիստոկրատական ընտանիքներն արծաթե փայտիկներով էին սնվում՝ հույս ունենալով այդ կերպ խուսափել թունավորումից: Նրանք կարծում էին, որ թունավոր նյութերի հետ շփման ընթացքում արծաթը սևանում է:

[vc_single_image image=”4201″ img_size=”full” alignment=”center”]
[:en]

According to historians, the Chinese used sticks 4-5 thousand years ago. At that time, the sticks were used only during cooking. Sticks were used from 400-500 BC. This probably was due to the rapid growth of the population. The food was not enough for everyone, and people divided it into small pieces so that it could be boiled quickly and could feed a lot of people. These small pieces were easy to catch with sticks, the preparation of which was easy and not costly. That is why innovations have spread throughout the country.

[vc_single_image image=”4200″ img_size=”full” alignment=”center”]

For several centuries, sticks spread in countries next to China – Japan, Korea and Vietnam. In the kingdom of Chinese dynasties, aristocratic families fed on silver sticks, hoping to avoid poisoning. They thought that during contact with toxic substances silver would turn black

[vc_single_image image=”4201″ img_size=”full” alignment=”center”]
[:]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu